Интернационална соработка на ФОН

Ректорот на ФОН Универзитет Проф. д-р Нано Ружин во рамките на меѓународната конференција во Белград, оствари дополнителни средби со Рајнхард Прибе и Видет Бошнамау која го предводи Tunisian National Dialogue Quartet кој во 2015 ја доби Нобеловата награда за мир.

Ректорот ги покани двајцата ценети предавачи да бидат дел од клиничката настава на ФОН Универзитет а Г-ѓа Бошнамау ќе биде и почесен доктор на науки на ФОН Универзитет. 

 

Ви се допаѓа ли ФОН Универзитет?