проф. д-р Зеќирја Идризи Факултет за политички науки и дипломатија

  • Образование:
  • Предмети:

CURRICULUM VITAE                 
prof. dr. Zeqirja Idrizi 

1.

Lindur

01.III.1959     ne  Gradec - Gostivar

2

Adresa

F. Gradec, Gostivar
Mob. 071 986 805 dhe 071 341 511

3

Arsimi

1979-Diplomoi ne Gjimnazin P. Poposki ne Gostivar
1983-Diplomoi ne Fakultetin Filozofik
ne Universitetin e Prishtines, degen e Historise

4

Kualifikimi pasuniversitar

1998-Perfundoi studimet pasuniversitare ne Fakultetin Filozofik ne Prishtine dhe mer graden shkencore Magjister i Shkencave Historike.
2004-Perfundoi Disertacionin e doktoratures ne Fakultetin Histori-Filologji te Universitetit te Tiranes dhe mer graden Doktor i Shkencave Historike

5

Karriera profesionale

1996-Asistent ne Universitetin e Tetoves ne lenden: Historia e Pop. Shqiptar III.   
1998-Ligjerues ne lenden Historia-gjeografike, Historia e Popullit Shqiptar I dhe Historia e Popullit shqiptar III.
1998-zgjidhet Shef i katedres se Historise.
2000-2005 Dekan i Fakultetit Filozofik ne UT      
2006-Profesor ne Universitetin “FON” ne Shkup, Ligjerues i  Lendes: Historia e Diplomacise : Integrimet Europiane-Institucionet, Politika dhe perspektiva; Integrimet  Euroatlantike.
2007/2008 ne Studimet posdiplomike lendet: Diplomacia praktika dhe teoria dhe Historia Politike Bashkohore.

6

Krijimtaria artistike

a. Gjate periudhes Prill – Maj 1989 pjesmares ne zbulimet Arkeologjike ne F. Gradec se bashku me ekipin e Institutit Arkeologjik te Shkupit ku zbuluam 13 vareza te shekullit trete te eres se re te   cilat i perkasin kultures Dardane.
b. Gjat periudhes Mars – Qershor 1994 pjesemares ne pergaditjen e Sumpoziumit Shqiptaret e Maqedonise bashke me Prof. Dr. Masar Kodra dhe antaret tjere te keshillit.
c. Gjat vitit 1998 bashke me Prof.  Dr. Masar Kodra organizuam Sumpozium 90 vjetori i Kongresit te Manastirit ne Gostivar.
d. Me 25 Nendor 2002 kam referuar ne Temen: Roli i Mehmet Pashe Derralles ne Shpalljen e Pavaresise ne Prishtine ne organizim te Institutit te Historise
Me 27 Nendor 2002 kam mare pjese ne sesionin shkencor te institutit te Historise Tirane me Temen:                  Derrallet ne Levizjen Kombetare deri ne shpalljen e Pavaresise. 
Me shtator 2003 pjesmares ne sumpoziumin shkencor ne Struge ne organizim te Shoqates se Historianeve shqiptar me punimin: “Pjesemarja e Shqiptareve te Pollogut ne Kryengritjen e Shtatorit dhe Hakmarja e Ushtrise Serbe ndaj pjesmaresve te kryengritjes- Masakrae Gradecit

7

Botime

1.   Libri I-re “Pozita e Shqiptareve ne Maqedoni pas Luftes se Dyte Boterore”, Tetove 2003. 
2.   Libri i II-te “Treva e Pollogut ne Levizjen Kombetare Shqiptare 1899-1913”, Tetove 2007.
3.   Libri i  III te  “ Diplomacia “ Shkup  2008
4.  Ligjerata te autorizuara nga lenda: Integrimet Evropiane-Politika dhe institucionet

Botime ne revista shkencore:
3.   Mehmet Pashe Derralla – Ministri i Pare i Ushtrise Kombetare, “Gjurmime albanologjike Seria e shkencave historike” 28 – 29,1998-1999. f. 167-182, Prishtine.
4.   Ligjerata te autorizuara “Gjeografia-Historike
5.   Jam pjesmares i hartimit te Librit “Gradeci “, Tetove 1995 f. 10-22, Dr.Musa Kraja –Dr. Sejfedin Haruni.
6.   Masakra e Gradecit, Revista “KOSOVA”, 22/23, Prishtine, 2003.
7.   Roli i Mehmet Pashe Deralles ne shpalljen e Pavaresise,  “Kosova”, 24/25,Prishtine, 2003.
8.   Shpernguljet Shqiptare ne Trojet Etnike, “UNIVERS”, Tirane, 2003.
9.   Shqiptarer e treves se Pollogut gjate Kryengritjes se vitit 1912, “JEHONA E RE”  3-4/2006, Shkup.

 

 

10. Jehona e Levizjes Shqiptare te Pejes ne Pollog, “Vizione” nr. 9, Shkup, 2007.
11. Tajar Bej Tetova ne Levizjen Kombetare Shqiptare, “Vizione” nr. 10, Shkup 2008.


Ви се допаѓа ли ФОН Универзитет?