X
press enter »
MK
EN
29
Jan
АУЕ-ФОН домаќин на конференцијата БГМК2030 „Граѓански придонес за градење на доверба, заедништво и сојузништво со Бугарија“

Американскиот универзитет на Европа-ФОН денеска (29.01.2022) беше домаќин на конференцијата БГМК2030 насловена како „Граѓански придонес во градење на доверба, заедништво и сојузништво“, која што се организираше со поддршка на Renew Europe со идеја да...

повеќе...

29
Dec
Студенти од АУЕ-ФОН во работна посета на СКСМ

Студентите од Американскиот универзитет на Европа – ФОН на ден 28.12.2021 година беа во работна посета на Стопанската комора на Република Северна Македонија. Оваа посета, како дел од практичната настава за студентите од Економскиот факултет се...

повеќе...

7
Dec
Интензивна соработка помеѓу институциите и невладиниот сектор за заштита на жртвите од семејно насилство

На конференција на тема „Жената како жртва на насилство- механизми за заштита и помош од институциите“, организирана денеска од страна на АУЕ – ФОН, учесниците истакнаа дека родово базираното насилство претставува посегање врз слобода и достоинство,...

повеќе...

3
Dec
Продлабочување на меѓународна соработка помеѓу земјите од регионот и пошироко, за сузбивање на тероризмот

„Насилниот екстремизам претставува најексплоатираната база за терористичко делување. Затоа од огромна важност е воочување на потребите и причините што можат да доведат до оваа појава, бидејќи ваквите состојби претставуваат закана за просперитетот,...

повеќе...

26
Nov
АУЕ-ФОН се вклучува во кампањата за борба против насилството врз жените

Американскиот Универзитет на Европа-ФОН, како општествено одговорна компанија се вклучува во одбележување на 16 денови активизам, како дел од кампањата за борба против насилството врз жените.

повеќе...