X
press enter »
MK
EN

2000 стипендии за академската 2023/2024 година

Почитувани идни студенти,

Американскиот универзитет на Европа – ФОН Ве информира дека по повод 20 години квалитетна соработка со стопанството, компаниите и бизнис секторот, инвестира во Вашата ИДНИНА, со обезбедување на 2000 стипендии, целосни или делумни, што е максимален број на новозапишани студенти за академската 2023/2024 година.

Од денес започнува пријавувањето за РАН УПИС, за ситe кои се заинтересирани да студираат на некои од факултетите на АУЕ – ФОН или да запишат некои од сертифицираните обуки. Во рамките на Универзитетот функционираат 42 универзитетски програми, како и 88 сертифицирани обуки, тренизни и курсеви. Може да се одлучите за еден од следните 5 факултети:

  • Факултет за правни и политички науки
  • Факултет за економски науки
  • Факултет за информатика
  • Факултет за дизајн и мултимедија и
  • Факултет за детективи и безбедност

Во рамките на неформалното образование може да аплицирате и за Академијата за сајбер безбедност, за што може да се информирате на  https://fon.edu.mk/cyber/.

Пријавувањето за РАН УПИС ќе се реализира преку апликацијата на нашата веб страница, при што по оставањето на личните податоци, пријавените во рок од 48 часа ќе бидат контактирани од страна на нашиот тим.

Сите заинтересирани имаат право да аплицираат за финансиска поддршка и до 100 отсто.

Рокот за пријавување е до 31 мај.

Повеќе информации за пријавувањето за РАН УПИС за академската 2023/2024 година, може да се добијат на телефонскиот број 070/ 345 - 999.

Аплицирајте за РАН УПИС на следниот линк  https://bit.ly/3KUiApD