Соопштение за одложување на настава и сите наставни активности

Се известуваат наставниот, административниот кадар и студентите на ФОН Универзитет, дека согласно препораката на  Комисијата за заразни болести и заклучоците од Седницата на Влада од 10.03.2020 година, ФОН како високообразовнa институциja запира со настава и сите наставни активности, јавни одбрани на трудови и најавени собири во наредните 14 дена односно до 25 март 2020.

Наставниот и административниот кадар ќе биде достапен за електронска комуникација и консулации со студенти.

Активностите околку пријавување за испитната сесија за февруарски продолжен испитен рок, ќе може да се изврши преку е-системот за пријавување по електронски пат, или преку вибер 070 345 999, или преку електронска пошта на следниве референти:

Факултети

Правни и политички наукиdaniela.bozinovska@fon.edu.mk

Економски науки- zana.gorgievska@fon.edu.mk

Информатика -evgenija.ivanovska@fon.edu.mk

Дизајн и мултимедија- evgenija.ivanovska@fon.edu.mk

Факултет за странски јазици-meriem.mustafce@fon.edu.mk

Детективи и безбедност -daniela.spirovska@fon.edu.mk

Спортски менаџмент- meriem.mustafce@fon.edu.mk

Архитектонски факултет- daniela.spirovska@fon.edu.mk

За студентите на одделението во Струга:marija.ugrovaristeska@fon.edu.mk

За студентите на одделението во Струмица: vasil.nikovski@fon.edu.mk

За информации во врска со сметководство на следниве телефони:

Афрула Маленкова: 02/2445606  среда (11.03.2020) и петок (13.03.2020) 9-15 часот.

Сејхан Асоска:  02/2445514  вторник (17.03.2020) и четврток  (19.03.2020) 9-15 часот.

За информации во врска со архива на следниов телефон, Тена Гагоска: 077932317.

Испитната сесија и другите активности ќе се одржат по завршување на мерките согласно дополнително соопштениe.

 

Ви се допаѓа ли ФОН Универзитет?