X
press enter »
MK
EN

Конференција БГМК 2030: Граѓански придонес во градење на доверба, заедништво и сојузништво АУЕ-ФОН

Почитувани студенти   

АУЕ ФОН  организира билатерална конференција “БГМК 2030:  Граѓански придонес во градење на доверба, заедништво и сојузништво (Скопје, 28-29 јануари 2022 г.)”. 

Настанот ќе се одржи на 29 Јануари 2022 година (сабота) главниот настан во холот на Универзитетот  со почеток од 10:00 часот согласно Агендата во прилог.  

Главната цел на конференцијата е да се поттикне дебата за моменталната состојба,  предизвиците можностите за граѓански придонес во градење на доверба, заедништво и сојузништво помеѓу двете држави Конференцијата се организира во два панели и предавање на известувачот на Европскиот Парламент за РС Македонија за студентите. 

Ве покануваме за присуството и учеството на конференцијата/дебатата и за учество на предавањето  на известувачот на Европскиот Парламент за РС Македонија. Оваа конференција е основа за серија идни настани со цел да се обезбеди подобрување на состојбите во иднина преку заеднички и координирани делувања и проекти.  

Линк од програмата:

Програма

За онлајн следење на настанот на 29 Јануари 2022, достапни следните линкови  

Линкови за настанот:  

YouTube 

https://www.youtube.com/user/FONUniverzitet 

Microsoft Teams канал за настанот:  

Microsoft Teams meeting
Join on your computer or mobile app
Click here to join the meeting