X
press enter »
MK
EN

СЕПТЕМВРИСКИ ИСПИТЕН РОК 2022/23

Се известуваат студентите дека  СЕПТЕМВРИСКИ   испитен рок ќе се организира во периодот од 11.09.2023 -22.09.2023год.

Уплата за испитите ќе се врши во периодот од  27.08.2023 до 06.09.2023 година.

Пријавување на испитите ќе се врши во периодот од 01.09.2023 до 07.09.2023 година.

Испитите ќе се реализираат електронски, преку платформата за е-учење Теамс и дел со физичко присуство  согласно распоредите.

Сите студенти кои што имаат проблем со лозинка/маил,Ве молиме веднаш да се пријави на support@fon.mk за да се ресетираат и да може да си ги користите вашите електронски индекси понатаму.

Пријавувањето ќе се врши преку е-системот за пријавување по електронски пат преку вибер на бр.070-345-999 и преку електронска пошта на следниве референти.

Факултети:

Правни и политички науки – daniela.bozinovska@fon.edu.mk

Економски науки - zana.gorgievska@fon.edu.mk

Информатика - daniela.bozinovska@fon.edu.mk

Дизајн и мултимедија - zana.gorgievska@fon.edu.mk

Факултет за странски јазици – evgenija.ivanovska@fon.edu.mk

Детективи и безбедност - daniela.spirovska@fon.edu.mk

Спортски менаџментevgenija.ivanovska@fon.edu.mk

Архитектонски факултет - daniela.spirovska@fon.edu.mk

Студентите сите испити да ги уплаќаат збирно. Ако уплаќа друг во име на студентот, во цел на дознака да се напише број на индекс на студентот. Студентите што имаат повеќе индекси, да го пишуваат новиот индекс. 

Уплатата за испит  тековна година изнесува 800 ден, додека испит од претходна година е 2000 ден..

 Студентите со неподмирени долгови за школарина нема да имаат можност за полагање.

Депонент Комерцијална Банка- 300-000-003-207-729.

Проверка на вашите финансии можете да извршите во службата за сметководство, на следната е-mail адреса: 

sejhan.asoska@fon.edu.mk

magdalena.nikolovska@fon.edu.mk