X
press enter »
MK
EN

Соопштенија8
Nov
НОЕМВРИСКИ ВОНРЕДЕН ИСПИТЕН РОК 2022/23

Се известуваат студентите дека НОЕМВРИСКИ вонреден испитен рок ќе се организира во периодот од 28.11-02.12.2022год.

повеќе...

1
Nov
Соопштение за прв колоквиум од зимски семестар 2022/23

Ве известуваме дека прв колоквиум од зимски семестар 2022/23 ќе се одржи од 14.11. до 18.11.2022 година.

повеќе...

9
Oct
Одбрана на специјалистички труд на кандидатот Перо Пандилоски

На ден 12.10.2022 година во 18 часот, на платформата Microsoft Teams е закажана јавна одбрана на специјалистичкиот труд на кандидатот Перо Пандилоски со наслов ''Забрзаниот развој и примена на технологии за е-учење предизвикани од глобалната пандемија", во менторство на Проф. д-р Ѓорѓи Какашевски.

повеќе...

7
Oct
ДВОЈНА ПРОГРАМА СО ВИСОКАТА ШКОЛА ЗА ОСИГУРУВАЊЕ И ФИНАНСИИ ОД БУГАРИЈА

Oд оваа академска 2022/2023 година, АУЕ – ФОН во соработка со Високата школа за осигурување и финансии од Софија (ВУЗФ), им овозможува на наши студенти од I до IV година прв циклус студии, студентите на последипломски студии, како и на сите алумни на Факултетот за економски науки да се стекнат со двојна диплома.

повеќе...

7
Oct
ДВОЈНА ПРОГРАМА СО ДРЖАВНИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ЗА ПРИМЕНЕТИ НАУКИ МИТВЕДА ОД ГЕРМАНИЈА

Квалитетното образование е клучот за просперитет, стабилност и напредок за секој студент. Имајќи го предвид фактот дека образванието отвора широки можности за успешна кариера, нашиот универзитет како резултат на соработката со Државниот универзитет за применети науки Митведа од Германија (Mittweida – University of Applied Sciences), на студентите им овозможува да се стекнат со двојни дипломи.

повеќе...

5
Oct
ДВОЈНА ПРОГРАМА СО ВИСОКАТА ШКОЛА ЗА ОСИГУРУВАЊЕ И ФИНАНСИИ

Од оваа академска 2022/2023 година, АУЕ – ФОН во соработка со Високата школа за осигурување и финансии од Софија (ВУЗФ), им овозможува на сите наши од I до IV година, како и на сите алумни, да се стекнат со двојна диплома за додипломски студии и магистерски студии, како и можност и менторирање на нашиот кадар на докторски студии.

повеќе...

5
Oct
Соопштение за заверка на зимскиот семестар за прв циклус на студии во академската 2022/2023

ЗА СТУДЕНТИТЕ ОД ПРВА ГОДИНА - пред заверка на семестар од службата за студентски прашања да го подигнат и потпишат Договорот за студирање во академската 2022/2023 година,најдоцна до 14.10.2022година.

повеќе...

28
Sep
СЕПТЕМВРИСКИ ПРОДОЛЖЕН ИСПИТЕН РОК 2021/22

Се известуваат студентите дека СЕПТЕМВРИСКИ испитен рок ќе се организира во периодот од 17.10 -21.10.2022год.

повеќе...

26
Sep
АУЕ – ФОН Е КООРДИНАТОР - ПАРТНЕР НА НАСТАНОТ „МИСЛЕЈЌИ НА БАЛКАНОТ“

Во рамките на ЕРАЗМУС стратешкото партнерство Гео-филозофија на Балканот, на 29 септември со почеток од 19:30 часот, во Националната галерија „Даут Пашин амам“ се организира настан на тема „Мислејќи со Балканот“.

повеќе...

21
Sep
ПОКАНА ЗА ПРВ АКАДЕМСКИ ЧАС

Првиот свечен час за академската 2022/2023 година ќе се одржи на 01.10.2022 (сабота), со почеток во 11:00 часот во просториите на Американскиот универзитет на Европа - ФОН.

повеќе...

11
Jul
Оглас за сметководител

Објавуваме оглас за вработување ОВЛАСТЕН СМЕТКОВОДИТЕЛ/КА.

повеќе...

30
Jun
ПОДГОТВИТЕЛНА НАСТАВА ЗА ПОЛАГАЊЕ НА НОТАРСКИ ИСПИТ

Факултетот за правни и политички науки при АУЕ – ФОН организира подготвителна настава за полагање на нотарски испит ќе се спроведува во месец октомври 2022 година.

повеќе...

30
Jun
ПОДГОТВИТЕЛНА НАСТАВА ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРАВОСУДЕН ИСПИТ

Факултетот за правни и политички науки при АУЕ – ФОН организира подготвителна настава за полагање на правосуден испит. Подготвителната настава за полагање на правосуден испит ќе се спроведува во месец септември 2022 година.

повеќе...

28
Jun
СЕПТЕМВРИСКИ ИСПИТЕН РОК 2021/22

Се известуваат студентите дека СЕПТЕМВРИСКИ испитен рок ќе се организира во периодот од 12.09.-23.09.2022год. Уплата за испитите ќе се врши во периодот од 29.08.2022 до 02.09. 2022 година. Пријавување на испитите ќе се врши во периодот од 05.09.2022 до 09.09.2022 година.

повеќе...

3
Jun
К О Н К У Р С за запишување студенти на прв и втор циклус студии во академската 2022/2023 година

На Американскиот универзитет на Европа - ФОН, во академската 2022/2023 година можат да се запишат вкупно 1.146 студенти на прв циклус студии на следните студиски програми:.

повеќе...

3
Jun
Факултетот за економски науки ќе ги учи студентите за медиумска писменост

Американскиот Универзитет на Европа – ФОН во рамките на Факултетот за економски науки ќе ги учи студентите за медиумска писменост, како дел од проектот на УСАИД „Младите размислуваат“.

повеќе...

27
May
Одбрана на магистерски труд на кандидатот Благоја Чавкоски

Нa ден 03.06.2022 петок, во 12:00 часот на платформата Microsoft Teams е закажана јавна одбрана на магистерски труд на кандидатот Благоја Чавкоски на тема: „Транспилери, нова генерација преведувачи на виши програмски јазици и нивна споредба со класичните компајлери, преку примерот на Google Web Toolkit“.

повеќе...

13
May
ЈУНСКИ ИСПИТЕН РОК 2021/22

Се известуваат студентите дека ЈУНСКИ испитен рок ќе се организира во периодот од 13.06.-24.06.2022год.

повеќе...