X
press enter »
MK
EN

Соопштенија

11
Jul
Оглас за сметководител

Објавуваме оглас за вработување ОВЛАСТЕН СМЕТКОВОДИТЕЛ/КА.

повеќе...

30
Jun
ПОДГОТВИТЕЛНА НАСТАВА ЗА ПОЛАГАЊЕ НА НОТАРСКИ ИСПИТ

Факултетот за правни и политички науки при АУЕ – ФОН организира подготвителна настава за полагање на нотарски испит ќе се спроведува во месец октомври 2022 година.

повеќе...

30
Jun
ПОДГОТВИТЕЛНА НАСТАВА ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ПРАВОСУДЕН ИСПИТ

Факултетот за правни и политички науки при АУЕ – ФОН организира подготвителна настава за полагање на правосуден испит. Подготвителната настава за полагање на правосуден испит ќе се спроведува во месец септември 2022 година.

повеќе...

28
Jun
СЕПТЕМВРИСКИ ИСПИТЕН РОК 2021/22

Се известуваат студентите дека СЕПТЕМВРИСКИ испитен рок ќе се организира во периодот од 12.09.-23.09.2022год. Уплата за испитите ќе се врши во периодот од 29.08.2022 до 02.09. 2022 година. Пријавување на испитите ќе се врши во периодот од 05.09.2022 до 09.09.2022 година.

повеќе...

3
Jun
К О Н К У Р С за запишување студенти на прв и втор циклус студии во академската 2022/2023 година

На Американскиот универзитет на Европа - ФОН, во академската 2022/2023 година можат да се запишат вкупно 1.146 студенти на прв циклус студии на следните студиски програми:.

повеќе...

3
Jun
Факултетот за економски науки ќе ги учи студентите за медиумска писменост

Американскиот Универзитет на Европа – ФОН во рамките на Факултетот за економски науки ќе ги учи студентите за медиумска писменост, како дел од проектот на УСАИД „Младите размислуваат“.

повеќе...

27
May
Одбрана на магистерски труд на кандидатот Благоја Чавкоски

Нa ден 03.06.2022 петок, во 12:00 часот на платформата Microsoft Teams е закажана јавна одбрана на магистерски труд на кандидатот Благоја Чавкоски на тема: „Транспилери, нова генерација преведувачи на виши програмски јазици и нивна споредба со класичните компајлери, преку примерот на Google Web Toolkit“.

повеќе...

13
May
ЈУНСКИ ИСПИТЕН РОК 2021/22

Се известуваат студентите дека ЈУНСКИ испитен рок ќе се организира во периодот од 13.06.-24.06.2022год.

повеќе...

13
May
Соопштение за втор колоквиум од летен семестар 2021/22

Почитувани студенти, Ве известуваме дека втор колоквиум од летен семестар ќе се одржи од 30.05-03.06.2022 година.

повеќе...

29
Apr
Одржана обука по академско пишување

На 16.04.2022 година успешно се реализираше еднодневната online обука по академско пишување. За обуката се пријавија студенти од сите факултети на АУЕ-ФОН Универзитетот. Обуката се реализираше на платформата Teams и ја следеа вкупно 31 студент, од над 40 пријавени.

повеќе...

19
Apr
Одбрана на дипломски труд на Катерина Марковска

На 20 април 2022 година (среда) со почеток во 17 часот, на Microsoft Teams платформата е закажана одбрана на дипломски труд на студентката Катерина Марковска на тема „Улогата на повратната информација во унапредувањето на јазичните компетенции на ученикот“. Ментор - Виш лектор м-р Габриела Неделкоска.

повеќе...

19
Apr
МАЈСКИ ВОНРЕДЕН ИСПИТЕН РОК

Се известуваат студентите дека мајски вонреден испитен рок ќе се организира во периодот од 03.05.2022-09.05.2022 година.

повеќе...

15
Apr
Одбрана на дипломска работа на кандидатот Јасмина Османоска

На ден 19.04.2022 година (вторник) на платформата Microsoft Teams е закажана јавна одбрана на дипломска работа на кандидатот Јасмина Османоска на тема „Комуниколошки техники на писмено изразување“.

повеќе...

8
Apr
Известување за апсолвентско табло

Почитувани апсолвенти, Ве известуваме дека фотографирањето за апсолвентско табло ќе се одржи во просториите на АУЕ - ФОН според следниов распоред:.

повеќе...

31
Mar
Соопштение за прв колоквиум од летен семестар 2021/22

Почитувани студенти, Ве известуваме дека прв колоквиум од летен семестар ќе се одржи од 11.04-15.04.2022 година. Уплата за колоквиум е од 01.04-06.04.2022 година. Пријавување на колоквиумите е од 01.04-07.04.2022 година.

повеќе...

30
Mar
Повик за обука за академско пишување

Повик за учество на еднодневна online обука по академско пишување која ќе се одржи на 16.04.2022 година. На оваа обука може да се пријават студенти кои се во завршна година на студии, прв и втор циклус на студии од сите факултети во рамките на АУЕ-ФОН Универзитет. Пријавувањето е до 14 Април 2022 на e-mail адреса: sejdefa.dzafche@fon.edu.mk.

повеќе...

29
Mar
Повик за обука за политичка партиципација на граѓаните и граѓанските организации

Повик за учество на еднодневна online обука која ќе се одржи на 21.04.2022 на тема : Политичка партиципација на граѓаните и граѓанските организации. На оваа обука може да се пријават заинтересирани студенти од сите факултети во рамките на ФОН Универзитет.

повеќе...

16
Mar
Одбрана на магистерски труд на кандидатот Ана Степановска

Нa ден 17.03.2022 петок, во 13:00 часот на платформата Microsoft Teams е закажана јавна одбрана на магистерски труд на кандидатот Ана Степановска на тема:,, Влијанието на финансиското планирање и управување врз достапните средства за исплата на Националната програма ИПА I 2009 во 2015 и 2016 година''.

повеќе...

16
Mar
ФЕВРУАРСКИ ПРОДОЛЖЕН ИСПИТЕН РОК

Се известуваат студентите дека февруарски продолжен испитен рок ќе се организира во периодот од 28.03.2022-01.04.2022 година. Уплата за испитите ќе се врши во периодот од 16.03.2022 до 23.03.2022 година.

повеќе...

15
Mar
Одбрана на дипломски труд на кандидатот Стефан Јосимовски

Нa ден 18.03.2022 петок, во 12:00 часот на платформата Microsoft Teams е закажана јавна одбрана на дипломски труд на кандидатот Стефан Јосимовски на тема: „Форензичка анализа на нападнати веб апликации“.

повеќе...