УПИСИ 2020/2021

iPhone Feature 02 illustration
iPhone Feature 02

АКО СИ ОДЛИЧЕН, ПЛАЌАЈ КАКО НА ДРЖАВЕН

Американскиот универзитет на Европа ФОН отвара посебна квота за најдобрите 200 матуранти по 200 евра од семестар. Имаш одличен просек, тогаш можеш да имаш големи очекувања и високи академски достигнувања на нашиот универзитет, а да плаќаш како на државен.
Дознај повеќе »

iPhone Feature 03 illustration
iPhone Feature 03

СТУДИРАЈ И РАБОТИ

Американскиот универзитет на Европа - ФОН ви ги отвара вратите кон уште една исклучителна практична програма "Студирај и работи" за ваше професинално доусовршување и градење на вашата биографија.

Да работите додека студирате е корисно за да ги намалите трошоците за вашето образование но уште поважно е што ви помагаме да обезбедите применливо работно искуство. Многу студенти се прашуваат, дали можам да работам додека студирам? Краткиот одговор е ДА, можете да работите додека студирате.
Дознај повеќе »

iPhone Feature 04 illustration
iPhone Feature 04

СТУДИРАЈ СЕГА - ПЛАТИ ПОДОЦНА

Американскиот универзитетот на Европа - ФОН и Халк Банка, во рамките на своите стратегии за унапредување на знаењето и помош во образовниот процес, потпишаа протокол за соработка и разбирање.

На идните студенти на АУЕ - ФОН им се овозможува да добијат по брза постапка студентски кредит за студии со 0% каматна стапка, односно Универзитетот ја плаќа каматата за кредитот. Студентскиот кредит изнесува до 250.000 денари.
Дознај повеќе »

iPhone Feature 03 illustration
iPhone Feature 03

ДВОЈНА ДИПЛОМА SWISS UMEF

Американскиот универзитет на Европа- ФОН и SWISS UMEF Универзитетот од Женева, Швајцарија потпишаа договор за издавање на двојни дипломи. Со договорот, UMEF ги прифаќа и признава студиските програми од прв и втор циклус студии на Факултетите за економски и правно-политички науки на АУЕ-ФОН. Согласно ова, покрај дипломата од АУЕ- ФОН, студентите кои ќе дипломираат на овие програми ќе добијат официјална и меѓународно призната диплома и од UMEF.

Школарината на студирање изнесува 1700 евра, по курс на Народна Банка на денот на склучување на договорот, односно 850 евра по семестар.
Дознај повеќе »

iPhone Feature 04 illustration
iPhone Feature 04

ЗАЕДНИЧКА ДИПЛОМА CIFE NICA

Американскиот универзитет на Европа- ФОН и Европскиот Центар за Меѓународно Образование од Ница, Франција (Centre International de Formation Européenne – CIFE) воведуваат заедничка студиска програма за Напредни последипломски студии за интеграција во Европската Унија. Со студиската програма се стекнува заедничка диплома која ја издаваат АУЕ-ФОН и CIFE.

Школарината на студирање изнесува 2200 евра, по курс на Народна Банка на денот на склучување на договорот, односно 1100 евра по семестар.
Дознај повеќе »