Новости

 • 17Nov

  Саем за кариера

  Ве известуваме дека на ден 12.12.2017 год. со почеток во 10 ч. во просториите на ФОН Универзитет, Скопје, Р. Македонија, ќе се одржи Саем за кариера и алумни. повеќе

 • 7Nov

  Интернационална соработка на ФОН

  Ректорот на ФОН Универзитет Проф. д-р Нано Ружин во рамките на меѓународната конференција во Белград, оствари дополнителни средби со Рајнхард Прибе и Видет Бошнамау која го предводи Tunisian National Dialogue Quartet кој во 2015 ја доби Нобеловата... повеќе

 • 6Nov

  Фабрика на знаење 2018

  Универзитетот ФОН и оваа година го отпочнува проектот ФАБРИКА НА ЗНАЕЊЕ. Преку овој проект повеќе од 1000 студенти веќе се вработени во некои од партнер компаниите кои до сега беа дел од овој проект. повеќе

 • 3Oct

  Уписи на постдипломски студии 2017-2018

  Ве известуваме дека заклучно со 30 ноември 2017 трае уписот на студенти на последипломски студии односно:. повеќе

 • 2Oct

  Нов студентски град и универзитетска болница

  Ве известуваме дека денес се потпиша меморандумот за соработка со кој се одбележува првата фаза од соработката меѓу инвеститорите ЈИДА Констракшн, ФОН Универзитет и ФИНЕ. повеќе

 • 29Aug

  Стипендии за магистерски студии

  Согласно компонентата за општествена одговорност на Универзитетот ФОН и во соработка со Universitat de Valencia - Шпанија, George Town University од Вашингтон САД, Politecnico di Milano - Италија, го распишуваме конкурсот за стипендисти на Магистерски... повеќе

 • 20Jul

  Летен Универзитет - Remeberance and Intercultural Dialog

  Во Скопје, во просториите на Универзитетот ФОН , во периодот од 17 до 22 јули ќе се одржи " Летниот Универзитет " на тема " Сеќавања и меѓукултурен дијалог" организиран од "Центарот за кариера " на ФОН Универзитетот и невладината организација АЛДА,... повеќе

 • 10Jul

  Летна школа на Универзитетот во Валенсија и ФОН

  Студенти од ФОН дел од првата летна школа во Валенсија 1 – 8 Јули на тема - Борба против корупцијата и модернизација на јавната администрација: зајакнување на одговорноста во демократијата на 21-от век. повеќе

 • 9Jul

  Студенти од ФОН дел од НАТО кампус

  Студенти на ФОН дел од НАТО кампус. повеќе

 • 7Jul

  Нови студиски програми и уписи за студенти

  Универзитетот ФОН во соработка со Универзитетите во Вашингтон, Валенсија и Милано ги претставува новите студиски програми за идните студенти, кои ќе имаат можност да одберат и двојна диплома со Европските и Американски универзитетити. повеќе

 • 6Jul

  Универзитетот ФОН ко-организатор на Меѓународна конференција за англискиот јазик во струка

  Во периодот од 3-7 јули 2017 на Универзитетот во Ниш во Република Србија се одржува конференцијата ESP 2017, Establishing the predominant position of ESP within Adult ELT. повеќе

 • 4Jul

  Меѓународен симпозиум на ФОН

  Универзитетот ФОН и Институтот за истражување во образовните науки Ве известуваат дека од 6.7.2017 година до 9.7.2017 година во просториите на Универзитетот ФОН во Скопје ќе се одржи „Третиот Меѓународен Симпозиум за Образование и Социјални Науки на... повеќе

 • 4Jul

  „Со слика до детска насмевка“

  „Со слика до детска насмевка“ е проект што е дел од традицијата на универзитетот ФОН - Скопје. Хуманитарен, но истовремено и научноистражувачки проект, кој овозможува целосна имплементација на теоретското знаење во практика од страна на студентите под... повеќе

 • 16Jun

  Финале на Фабрика на знаење 2017

  Универзитетот ФОН ја одржа шестата по ред Фабрика на знање. Оваа година како дел од проектот беа пет компании (Виталија, Попова Кула, Клиника - Жан Митрев, Музеј на современата уметност, АД Еуросиг осигурување). повеќе

 • 15Jun

  Влатко Стефановски, почесен доктор на науки на ФОН

  Сенатот на Универзитетот ФОН, на седницата одржана на 15 јуни 2017 година, донесе одлука за доделување на почесен докторат (Doctor Honoris Causa) на Влатко Стефановски, во рамките на Факултетот за дизајн и мултимедија. повеќе

 • 14Jun

  Систем за рано информирање за идни студенти

  Почитувани матуранти и идни студенти ве замолуваме да одвоите две минути од вашето време и детално да го прочитате ова соопштение. повеќе

 • 14Jun

  Информации за упис за академска 2017-2018

  Универзитетот ФОН го распишува конкурсот за запишување на нови студенти во академската 2017/2018 година на сите факултети и сите одделенија на ФОН Универзитет. повеќе

 • 31May

  Конкурс за упис на студенти за 2017-2018

  Врз основа на член 57, алинеа 2, а во врска со член 108 став 2 од Законот за високото образование Ректорската управа на Првиот приватен универзитет - ФОН распишува:. повеќе

 • 18May

  Летна школа во Валенсија-Шпанија

  Универзитетот ФОН поддржан од Титаниум Капитал од САД а во соработка со Универзитетот во Валенсија, ја организира летната школа во Валенсија - Шпанија. повеќе

 • 16May

  Коктел во резиденцијата на Кралство Шпанија

  Најдобрите студенти по шпански јазик и шпанска цивилизација беа поканети на коктел во резиденцијата на Н.Е. Рамон Абароа Каранса, Амбасадор на Кралство Шпанија во РМ. повеќе

Ви се допаѓа ли ФОН Универзитет?